Om Nolle-p

Nollan är väldigt liten. Nollan är faktiskt minst i hela världen, tycker Urfadderiet. Eftersom Urfadderiet skapade världen har Urfadderiet rätt.Och kanske känner sig Nollan liten: i en ny stad, bland okända människor, och en stor utbildning framför sig. Därför skapade Urfadderiet Nolle-P(erioden).
Nolle-P är till för att Nollan inte ska känna sig ensam i sin nya omgivning.

Nollan kan tänka sig Nolle-P som ett tivoli. Först måste Nollan betala en liten slant för att få biljett. När Nollan kommer innanför portarna uppstår en förvirring för att allt är så stort. Nollan kommer snart tillrätta med sig själv och upptäcker att det finns så mycket roligt att göra, och så många andra Nollan att leka med, att tiden inte räcker till.
Om Nollan behöver hjälp med något kan Nollan alltid fråga i glasskiosken, i tombolaståndet eller hos karusellskötaren; faddern finns överallt. När Nollan går ut från tivolit, glad i hågen med en röd ballong i handen, har Nollan med sig många nya kompisar, och minnen för livet.
Och Nollan ska inte oroa sig för att trilla i lejongropen, Urfadderiet och dess lejontämjare är emot all form av pennalism - alla karuseller är frivilliga!