Information & Nolle-P

Urfadderiet vill att nollan befinner sig tillsammans med sin väldoftande namngran på vallamassivet den ... augusti. Om nollan inte vet vart Vallamassivet är kan nollan fråga sin klassförälder eller vända sig till Den Lilla Gröna (som nollan alltid bär med sig!)

Om Nollan har funderingar om hur Nollegranen ska se ut kanske Nollan ska konsultera Den Lilla Gröna. 
Om Nollan infinner sig på Vallamassivet behöver Nollan inte oroa sig för uppropet, faddrar kommer att hjälpa Nollan till uppropssalen.
Under dagen kommer Nollan att bli bjuden på lunch. Lunchen kommer dock vara lite sen, därför bör Nollan äta en ordentlig frukost innan Nollan går till Vallamassivet.
första dagen.

Alltid bra att ha med cykeln till skolan, även första dagen Nollan.

Dagen då Nollan infinner sig vid Vallamassivet kommer Nollan att stöta på faddrar med gröna overaller och några som håller i en fana med denna logga. Detta är loggan för sektionen som Nollan nu ska börja på: TBi-sektionen. I TBi-sektionen ingår både teknisk och kemisk biologi. Så var inte orolig för att inte komma rätt Nollan, leta efter denna logga så vet ni.

Nollan är väldigt liten. Nollan är faktiskt minst i hela världen, tycker Urfadderiet. Eftersom Urfadderiet skapade världen har Urfadderiet rätt. Och kanske känner sig Nollan liten: i en ny stad, bland okända människor, och en stor utbildning framför sig. Därför skapade Urfadderiet Nolle-P(erioden).
Nolle-P är till för att Nollan inte ska känna sig ensam i sin nya omgivning.

Nollan kan tänka sig Nolle-P som ett tivoli. Först måste Nollan betala en liten slant för att få biljett. När Nollan kommer innanför portarna uppstår en förvirring för att allt är så stort. Nollan kommer snart tillrätta med sig själv och upptäcker att det finns så mycket roligt att göra, och så många andra Nollan att leka med, att tiden inte räcker till.
Om Nollan behöver hjälp med något kan Nollan alltid fråga i glasskiosken, i tombolaståndet eller hos karusellskötaren; faddern finns överallt. När Nollan går ut från tivolit, glad i hågen med en röd ballong i handen, har Nollan med sig många nya kompisar, och minnen för livet.
Nollan ska inte oroa sig för att trilla i lejongropen, Urfadderiet och dess lejontämjare är emot all form av pennalism - alla karuseller är frivilliga!


För att Nollan ska få uppleva Nolleperioden på det billigaste och smidigaste sättet är det starkt rekommenderat att Nollan betalar nolleavgiften. Genom nolleavgiften får Nollan rabatterat pris på aktiviteter under Nolleperioden.


Nolleavgiften (515 kr) betalas till PlusGiro 4491676-5
Sista betalningsdag är fredag 13:e augusti.


Betalningen ska vara märkt med Nollans fullständiga namn samt program (KB/TB).
När betalningen är gjord skickar Nollan ett mail till urfkassor@tbi.lintek.liu.se om att betalningen är gjord. I mailet ska namn och program vara med. Nollan kommer sedan få ett bekräftelsemail om att betalningen har kommit in.


För att bli registrerad som student vid Linköpings Universitet behöver Nollan gå igenom denna lista:


Liten checklista för studenterna


1. Aktivera LiU-ID

Det första Nollan ska göra är att tacka ja till sin plats.

Detta kan göras på antagning.se.

När Nollan har fått sitt antagningsbesked kan Nollan aktivera sitt LiU-ID.

Detta görs på minit.liu.se/activation.


2. Gå på uppropet 

Nollan måste meddela frånvaro så tidigt som möjligt om Nollan mot förmodan inte kan komma och ändå vill behålla sin plats. 

Frånvaro meddelas till studievagledare.lith@liu.se


3. Registrera dig
Dagen efter uppropet kan Nollan registrera sig. Utan registrering kan Nollan inte få sina studiepoäng inrapporterade och CSN kan inte se att Nollan är student vid Linköpings universitet. Registrering sker i Studentportalen.


4. Besök Centrala studerandeexpeditionen
Snälla faddrar hjälper Nollan till studerandeexpeditionen för att få tillgång till fullvärdiga LiU-ID:n.


För att undvika några fel bör Nollan besöka https://liu.se/artikel/checklistor

för säkerhets skull. Där finns ovanstående och ytterligare information. 

Eftersom Urfadderiet är oändligt gamla har Urfadderiet således samlat på sig en väldigt stor mängd livskunskap genom årens lopp. En viktig visdom som Urfadderiet vill dela med sig till Nollan är att det alltid är bra att ha någonstans att bo. Vare sig det är ett mysigt korridorsrum, ett bohemiskt studentkollektiv, eller ett tält i Rydsskogen så är det alltid bra att ha någon plats man kan kalla för hemma.


Här följer även ett par länkar som kan hjälpa Nollan att hitta en plats att kalla för hemma i Linköping.

Om Nollan mot förmodan inte lyckas med att finna en bostad innan Nollan ska infinna sig i Linköping, kontakta då klassföräldrarna för hjälp med ett temporärt boende. Nollan bör göra detta en vecka innan Nollan anländer till Linköping.

Har Nollan specialkost bör Nollan ha fyllt i Nolleenkäten senast 8/8, annars är sista datum för att fylla i Nolleenkäten 16/8 Nollan!